De 3 beste off-season tips voor het basketbal

Basketbal is een wel erg populaire sport tegenwoordig, zoals je kunt zien aan de omvang en bekendheid van de NBA en andere grote teams. De kans dat jij ook aan basketbalwedstrijden meedoet is daarom nogal groot, maar het is wel belangrijk dat je je training juist aanpakt!

Het off-seasons is voor veel spelers misschien niet meteen de spannendste periode van het jaar, maar het is wel wanneer je de basis legt voor het volgende seizoen. Hieronder de beste tips om zoveel mogelijk uit het off-season te halen, of je nu meedoet aan het EK basketbal of op regionaal niveau sport!

De 4 beste off-season tips voor basketballers

1. Rustige, ontspannen duurtrainingen

Het is belangrijk dat je als voorbereiding op het volgende wedstrijdseizoen vooral aan je basisconditie werkt, want die zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk sneller en sterker wordt. Ga dus vaker voor langere looptrainingen waarbij je aangenaam kunt praten en ademen.

Het voordeel van dergelijke trainingen is dat ze je longcapaciteit en zuurstofopname verbeteren, waardoor je veel gemakkelijker sprints en andere intensieve oefeningen doet. En dat verhoogt natuurlijk je kansen!

2. Bouw de duur en afstand van je trainingen gestaag op

Daarbij is het een goed idee om de intensiteit van je trainingen naarmate het off-season vordert traag op te bouwen. Dit omdat je je spieren en longen dan blootstelt aan een hogere weerstand, waardoor deze zich aanpassen.

Als je zeker wilt zijn dat je je trainingen op het juiste tempo en juiste manier moeilijker maakt over een periode van weken of maanden, schakel dan een professionele trainer in. Spelers die reeds een vast team vormen, hebben hiervoor natuurlijk een coach!

3. Schaaf je techniek bij

Vervolgens mag je tijdens het off-season ook je techniek niet laten verwateren. Een juiste technische uitvoering van drills is essentieel als je naast meer snelheid en kracht ook méér controle wilt hebben tijdens een wedstrijd.

Je coach zal je talloze technische oefeningen en drills laten doen die je niet alleen een fittere, maar ook een slimmere speler met meer coördinatie en controle maken. En dergelijke eigenschappen en vaardigheden zijn essentieel tijdens een basketbalwedstrijd!

4. Train met gewichten

Als laatste is het belangrijk dat je je spierkracht verbetert, en dat kan door meer met gewichten te trainen. Weerstandstraining zorgt ervoor dat je meer spierkracht en uithoudingsvermogen hebt, waardoor je sneller sprint, harder dunkt en hoger springt!

Hoe kies je een goede basketbalclub?

Basketbal is een populaire sport, en daarvoor hoef je nog maar te kijken naar de omvang en bekendheid van spelers in de NBA. Misschien wil naast het spelen van een online basketbal spel ook écht beginnen basketballen, en ben je op zoek naar een goede club in de buurt? Gebruik onderstaande tips om de... Meer zien

Zo bereid je je voor op een basketbal wedstrijd!

Niets spannender dan meedoen aan je allereerste basketbalwedstrijd, maar ook als je al heel wat ervaring hebt is het een heuse uitdaging. Gelukkig bestaan er wel degelijk manieren waarop je jezelf goed kunt klaarstomen voor zo’n wedstrijd. Hieronder lees je daar meer over! De 3 beste tips om j... Meer zien